Kemisk peeling

Kemisk Peeling

Vad kan kemiska peels åstadkomma?

Kemiska peels gör det möjligt att effektivt förbättra en rad synliga och djupare problem i huden som tex:

  • Hudens textur och lysteHudens textur och lyste
  • Rynkor och fina linjer
  • Ojämnheter och defekter i pigmentet
  • Fet hud
  • Acne – både inflammatorisk typ, comedontyp (pormaskar) och blandtyper
  • Solskador, hyperpigmenteringar samt melasma
  • Åstadkomma stimulering av collagen för ökad fasthet och hudföryngring

Vad är kemisk peeling?

Kemisk peeling är en metod som har funnits länge och används för att behandla åldrande hud samt olika hudproblem. Varje dag bildas det tusentals nya hudceller på vår hudyta. De gamla hudcellerna avstöts och ersätts med nybildade celler.

Under vår livstid försämras denna förnyelseprocess och det tar allt längre tid för huden att förnya sig. Med hjälp av kemisk peeling går det att stimulera de friska cellerna och huden får ett fräschare utseende, blir slätare, jämnare samt att pigmentförändringar och fina linjer kan reduceras.

Så fungerar det:

Vid en kemisk peeling penslar vi på en lösning (syror) som avlägsnar det yttersta lagret av döda hudceller vilket leder till ökad stimulering av de underliggande friska hudcellerna.

Peelingen kan ge en stickande lite brännande känsla och verkar några minuter beroende på hudtyp och peeling.

För att du ska få ett så bra resultat som möjligt vill vi alltid träffa dig på en konsultation innan behandlingstillfället. Då går vi igenom behandlingen, kollar hudtyp och ev kontraindikationer. Vi rekommenderar att du använder anvisade produkter för att få så bra effekt av behandlingen som möjligt, samt skynda på läkningsförloppet.

Efter en kemisk peeling är det viktigt att undvika solen. Du bör använda en hög solskyddsfaktor de första månaderna efteråt.

Behandlingen görs oftast som en kur om 4-6 ggr för bästa resultat men de flesta peels kan även utföras som enstaka behandling för en uppfräshande och hudföryngrande känsla.

Vi arbetar med peels från Dermaceutic och Elixir för ett optimalt resultat!


Milkpeel Exclusive

1695 kr
Vi har skapat den ultimata behandlingen för dig och din hud! Denna kemiska peeling passar dig som vill ha det lilla extra för huden! Det är en kraftfull och resultatinriktad behandling som jobbar hudföryngrande, exfolierande, återfuktande och väldigt lystergivande. Behandlingen inkluderar en kraftig kemisk peeling, återfuktande hyaluronsyra med passande mask, samt avslappnande massage av ansikte, nacke och hårbotten.Behandlingen är inte anpassad för en alltför känslig hud, vid användande av receptutskriven exfolierande behandling eller vid graviditet.


Maskpeel

1150 kr
Anpassad för acne, fet hud, oren hud.


Milkpeel

1350 kr
Anpassad för åldrad hud, rynkor/fina linjer, solskadad hud, hyperpigmenteringar


Mela-Peel Forte

2900 kr
Mediumdjup pigmentpeel som är kraftigare än Mela Peel, oftast med flagning. Behandlar epidermal melasma och rekommenderas även för pigmentfläckar och postinflammatorisk hyperpigmentering. Rekommenderas 1-2 gånger.

Efterbehandlingscremen Mela Cream ingår i priset.